Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:730345
 
Evaluation:
Published: 02.03.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 14 units
References: Not used
Extract

3. Rēzeknes upes fizioģeogrāfiskais raksturojums

Rēzeknes upe atrodas Latvijas austrumdaļā, Latgales novadā, Rēzeknes rajonā, Latgales augstienē augšteces daļā un Austrumlatvijas zemienē lejteces daļā. Tā atrodas Daugavas baseinā.
Rēzeknes upes garums ir 116 km, kritums – 68 m. Rēzeknes upes baseina platība ir 1160 km2, upe iztek no Kaunatas ezera un ietek Lubāna ezerā. Lejtecē pietek Malta (pa Maltas – Rēzeknes kanālu) un kopā ar Maltu baseina platība ir 2050 km2. Citas pietekas ir Livžanka (26 km), Čečora (19 km), Sūļupe (14 km), Taudejāņu strauts (13 km), Geikinu strauts (12 km), Krēsle (11 km), Kovšupe (10 km), Redupe (10 km) (Latvijas Padomju Enciklopēdija 1986). Rēzeknes upes vidējais platums ir 9,5 m, vidējais dziļums 1,0 – 1,1 m, noteces apjoms gadā vidēji ir 0,49 km3. Vidējais caurplūdums lejpus Rēzeknes ir 5.5 m3/s. Caurplūduma maksimumi ir pavasarī un jūlijā, savukārt vismazākais caurplūdums ir septembrī, kad tas ir 0.63 m3/s (LVGMA, 2001).
Rēzeknes upe augštecē tek cauri paugurotam (morēnpauguru, dauguļu un kēmu) reljefam, morēnas paugurgrēdām, pamatmorēnas, vidustecē - fluvioglaciālajiem un limnoglaciālajiem smailšainajiem līdzenumiem, savukārt, lejtecē tā tek cauri galvenokārt limnoglaciālajiem putekļainajiem un mālainajiem līdzenumiem. Rēzeknes upes vidustece ir ledāja kušanas ūdeņu noteces ielejā. Rēzeknes upe šķērso tādas ģeomorfoloģiskās reljefa formas, kā platopaugurus augštecē un flutingus lejtecē. Rēzeknes upes baseina teritorijā devona iežu nogulumi ir apmēram 300 m. Upes augštecei un vidustecei ir raksturīga trapecveida ieleja.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,48 €
Work pack Nr. 1137591
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register