Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:632273
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.02.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 1 units
References: Used
Extract

Uzņēmuma vadīšana ir viens no manipulācijas veidiem. Vadītājs manipulē ar darbiniekiem, radot viņos sajūtu, ka šeit ir drošāk, ka viņi gūst unikālu pieredzi, ka viņi rada lietas ar kurām var lepoties. Ir vadītāji - darba rūķi, kuri ar darbiniekiem manipulē viegli un eleganti un sista padotos ar savu bagātību un harizmu. Ir autoritārā stila vadītāji – komandieri, kuru manipulācija ir rupja un balstās uz sodiem par nepakļaušanos pavēlēm.
Mūsdienās šefs nereti kļūst līdzīgs sarunu šova vadītājam: darbojoties pēc noteikta scenārija, viņš rosina padotos izteikties un ar savu uzslavu atbalsta viņa izteikumus. Darba gaisotne ir interesanta un izvirzītais mērķis tiek sasniegts.
Uzņēmumu var vadīt demokrātiski vai autoritāri. Gan viens, gan otrs stils var būt dzīvotspējīgs, ja abas puses – vadītājs un darbinieki – to pieņem. Bet var apgalvot ka neviens no šiem stiliem nepastāv absolūti ideālā formā. Uzņēmuma prasmīga stratēģiskā vadīšana nozīmē demokrātijas un autoritārisma elementu apvienošanu.(124,125.lpp)
Pastāv vispārējās prasības vadītājam – atbildības sajūta, pārliecība, taisnīgums, godīgums, izglītība, apņēmība. Vadītāja pakļautībā ir tādi resursi kā cilvēki, mašīnas un iekārtas, finanšu līdzekļi un laiks. Vadītājs ir atbildīgs par vadīšanas procesu uzņēmumā, viņš pieņem lēmumus, lai nodrošinātu uzņēmuma mērķu sasniegšanu. Vadītājs plāno, organizē, koordinē un kontrolē visus procesus uzņēmumā.

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −3,48 €
Work pack Nr. 1123790
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register