Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:146090
 
Author:
Evaluation:
Published: 26.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Valsts civildienesta jēdziens.
Valsts civildienests ir nozīmīga detaļa valsts funkcionēšanas mehānismā. Tas veido vienu no daudzskaitlīgākajiem dienestiem valstī. Latvijas pirmās brīvvalsts laikā ierēdniecība bija Latvijas Republikas pilsoņu privilēģija, tāpēc tolaik latvietis skaitījās ierēdnis.
Civildienests ir instruments valdības rokās, ar kuru valdība praktiski ir spējīga vadīt valsti. Turklāt šis instruments ir efektīvs, jo civildienesta attiecības ietver juridiskos mehānismus ierēdņu efektīvai vadībai. Tomēr līdzšinējām valdībām nav bijusi vēlme civildienestu pilnvērtīgi ieviest, nav bijušas pilnvērtīgas izpratnes par civildienesta būtību un tā viennozīmīgi pozitīvo efektu ikvienā valsts pārvaldē. Valsts civildienesta uzdevums ir nodrošināt tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību un būt lojālam likumīgai valdībai, kā arī būt profesionālam un politiski neitrālam.
Civildienests sastāv no ierēdņiem, Valsts civildienesta pārvaldes, kura vada civildienestu. Valsts civiliestādes ir Valsts Kanceleja, visas valsts pārvaldes un pašvaldību iestādes, tiesu, prokuratūras un Valsts kontroles iestādes, kā arī citas saskaņā ar Satversmi, likumiem, Ministru kabineta noteikumiem vai pašvaldību (pilsētas domes, rajona padomes un pagasta padomes) lēmumiem nodibinātas valsts civiliestādes, kuras pilda valsts vai pašvaldību funkcijas, ja likumā par konkrēto valsts vai pašvaldības iestādi nav noteikts citādi.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register