Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:643040
 
Author:
Evaluation:
Published: 18.07.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 16 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Darbā izmantotie apzīmējumi un saīsinājumi    4
  Ievads    5
1.  Uztura nozīme jauniešu vecumā    7
1.1.  Galveno uzturvielu apraksti    8
2.  Kaitīgas vielas uzturproduktos    21
2.1.  Dabiskās toksiskās vielas    21
2.2.  Mākslīgas kaitīgās vielas    22
3.  Pārtikas piedevas un E-vielas    24
4.  Ģenētiski modificētā pārtika    26
5.  Veselīga uztura paradumu veicināšana jauniešu vidū    28
6.  Pētījuma daļa    30
6.1.  Pētījuma metodoloģija    30
6.2.  Pētījuma rezultāti un to analīze    30
  Secinājumi    44
  Izmantotā literatūra un avoti    46
  Pielikumi    47
Extract

Manuprāt, šī tēma ir aktuāla, jo jaunieši lielajā piedāvājumu klāstā arvien biežāk izvēlas produktus pēc garšas sajūtām un neaizdomājas, ko īsti viņi ar to dod organismam. Savā darbā pieminu tās vielas, ko jaunieši visbiežāk izmanto ikdienas ēdienkartē. Pēc manām domām, ka uzzinot to sastāvu un radītās sekas, jaunieši aizdomātos par saviem ēšanas ieradumiem.
Pētījuma mērķis:
izpētīt jauniešu zināšanas par veselīga uzturu jēdzienu;
Pētījuma hipotēze: jauniešiem trūkst zināšanas par veselīga uztura ieradumiem.
Pētījuma uzdevumi:
analizēt zinātnisku literatūru par veselīgu uzturu;
izstrādāt pētniecības instrumentu, lai noskaidrotu jauniešu zināšanas par šo tēmu;
veikt aptauju;
pētījuma rezultātu apstrāde, analīze un secinājumu formulēšana;
izvirzīt priekšlikumus veselīga uztura veicināšanai jauniešu vidū.
1. UZTURA NOZĪME JAUNIEŠU VECUMĀ
Mūsdienu pasaules straujas dzīves ritms jauniešu dzīvē ir ienesis daudz pārmaiņu, kā rezultātā viņi kļuvuši mazkustīgāki, bieži pārguruši ikdienas stresa dēļ, neregulāri ieturam maltītes, pārmērīgi daudz savā uzturā lietojam rūpnieciski pārstrādātus pārtikas produktus.
Daudzi jaunieši šaja vecumā ēd, atbildot uz negatīvām emocijām, piemērām, garlaicību, skumjām vai dusmām. Mūsu sabiedrība vietām meklē augstas vērtības. Ja jaunieši neatbilst šajā veidnē tie attīsta zemas pašcieņas un ķermeņa tēlu jautājumiem, kas var izraisīt depresiju. Depresija noved pie pieauguma negatīvo emociju, kas galu galā noved pie pārēšanās, tādējādi radot apburto loku.
Risinot šos cēloņus prasa jauniešus pievērsties dzīvesveida jautājumiem un veikt izmaiņas viņu paradumiem, ja tie ir vēl jauni – nav pietiekami iesakņojies šos jaunus paradumus savā dzīvē. Jauniešu vecumā nepieciešams uzņemt 2500- 2600 kcal.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register