Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
  • Laulāto mantas tiesiskais statuss un ar to saistītās problēmas

     

    Term Papers100 Law

21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:943902
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.12.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 65 units
References: Used
Extract

Maģistra darba tēmu „Laulāto mantas tiesiskais statuss un ar to saistītās problēmas” autore izvēlējās, jo spēkā esošo tiesību aktu normas, kas regulē laulāto mantiskās attiecības, ir visai pretrunīgas.
Darba mērķis ir apzināt pastāvošās problēmas Civillikuma normās par laulāto mantiskajām attiecībām un izdarīt secinājumus par Civillikuma prasībām laulāto mantisko attiecību tiesiskajā regulēšanā. Izdalīt konkrētus problēmjautājumus, kuru nesakārtošana noved un turpmāk novedīs pie Civillikuma normu nepareizas interpretācijas un piemērošanas praksē, kā rezultātā laulāto mantiskajās attiecībās iesaistītajām personām ir radušies un, ja šis jautājums netiks sakārtots, turpmāk radīsies mantiska rakstura zaudējumi vai nemantisks kaitējums. Veikt apzināto problēmu padziļinātu analīzi un izteikt konkrētus priekšlikumus apzināto problēmu risināšanai tiesību teorijā, kā arī izteikt priekšlikumus par atbilstošākiem grozījumiem Civillikumā, lai sakārtotu laulāto mantiskajās attiecībās apzināto problēmu risinājumu arī praksē.
Par maģistra darba galvenajiem uzdevumiem autore izvirza:
1.Apskatīt laulāto mantisko attiecību attīstību dažādos vēstures periodos Latvijā, apskatot laulāto mantas tiesisko statusu un noteikt galvenās atšķirības šajos vēstures posmos un to, kādu ietekmi tie atstājuši uz pašreiz spēkā esošajām tiesību normām, kas regulē laulāto mantiskās attiecības.
2.Analizēt pašreiz spēkā esošās tiesību normas, kas regulē laulāto mantas tiesisko statusu, kā arī meklēt un ieteikt iespējamos risinājumus šo attiecību juridiskā sakārtošanā.
3.Veikt problēmjautājumu apzināšanu laulāto savstarpējo mantisko attiecību risinšanai, lai panāktu aizskarto civilo tiesību un mantisko interešu aizstāvību un atjaunošanu laulāto savstarpējās attiecībās un attiecībās ar trešajām personām.
Darba teorētiskā nozīme izpaužas laulāto mantisko attiecību tiesiskā regulējuma problēmjautājumu apzināšanā un to teorētiskā analīzē. Darbā veikta plaša un pilnīga laulāto mantisko attiecību institūta izveidošanās un attīstības analīze. Veikta precīza tādu laulāto mantiskajās attiecībās pastāvošo pamatjēdzienu analīze kā “laulāto kopīga manta”, “laulāto atsevišķa manta” un citiem.
Darba tēmas aktualitāti un teorētisko nozīmi pamato arī tas, ka līdz pat šim brīdim Latvijā nepastāv zinātniska pētījuma par Latvijas Civillikumā regulēto laulāto mantisko attiecību problēmjautājumu tēmu, zinātniskajā literatūrā nav plašu zinātnisku publikāciju, kas vispusīgi apskatītu laulāto mantisko attiecību problēmjautājumus, piedāvājot konkrētus apzināto problēmjautājumu risinājumus.…

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −42,96 €
Work pack Nr. 1119686
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register