Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:573021
 
Evaluation:
Published: 05.09.2008.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 32 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
2.1.  Galvojums    15
2.2.  Līgumsods    22
2.3.  Rokas nauda    31
2.4.  Ķīla    39
  2003. gada 15. maijā pirms aizdevuma atmaksas grafikā noteiktā termiņa SIA „Animus” bankai pārskaitīja 44 211, 31 latu    52
  Secinājumi un priekšlikumi    56
  Annotation    58
  And its’ regulation and a practice in the Republic of Latvia connected with    58
  In the first chapter a history of Reinforcement of Obligations Rights has been overlooked    58
  Аннотация    59
Extract

Ievads
Mūsdienās, kad tiek slēgti darījumi, ar kuriem līgumslēdzēji uzņemas noteiktas saistības, neizbēgams ir apstāklis, ka tiek pielietoti saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļi, ar kuriem viena līgumslēdzēja puse cenšas iespaidot otru pusi, lai tā savlaicīgi un pienācīgā kārtā izpildītu uzņemtās saistības.
Lai veicinātu līguma izpildi, tajā parasti tiek vispusīgi un viennozīmīgi atrunātas katras puses tiesības un pienākumi. Taču reālajā dzīvē diemžēl ne vienmēr ar to vien pietiek. Parādnieki bieži vien neievēro savu saistību izpildes obligātumu . Civiltiesisko saistību izpildījumā liela nozīme ir parādnieka gribai , tādēļ civiltiesībās ir paredzēta vesela tiesisko līdzekļu sistēma, kuru pielietojot var iedarboties uz šo gribu un attieksmi, liekot parādniekam saistību neizpildījuma gadījumā ciest materiālus zaudējumus, tādejādi pastiprinot saistības un panākot labāku to izpildes nodrošinājumu. CL tos sauc par saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļiem. Tie izpaužas kā papildsaistības pie pamat saistībām.
Pamatojoties uz temata aktualitāti, pētījuma objektu un savu ieskatu par konstatētās problēmas risinājuma meklēšanas virzienu, autore nosaka un formulē šādu mērķi: izpētīt saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļu institūta attīstību un tiesisko regulējumu, kā arī to pielietojumu praksē.
Lai sasniegtu mērķi un pildītu uzdevumu, autore ir izvirzījusi vairākus uzdevumus:
1)izpētīt saistību tiesību jēdzienu un saistību tiesību izbeigšanos;
2)izpētīt rokas naudu, kā saistību pastiprinošu līdzekli, tiesisko regulējumu un pielietošanas problēmas;
3)izpētīt līgumsoda būtību, veidus, apmēru un izbeigšanos;
4)izpētīt ķīlas tiesību, tās būtību un veidus;
5)izpētīt galvojumu, tā būtību, kā arī galvinieka pienākumus un tiesības un galvojuma izbeigšanos.
6)iepazīties ar normatīvajiem aktiem un juridisko literatūru.
Lai sasniegtu mērķi un izpildītu uzdevumus, autore izvēlās pētījuma metodes, kas atbilst pētījuma objekta un priekšmeta īpatnībām:
1) zinātniskā literatūras, dokumentācijas analīze;
2) normatīvo aktu analīze;
3) empīriskā metode.
Tā kā temats ir plašs un visu, kas ir saistīti ar saistību tiesību pastiprināšanu līdzekļiem, vispusīgai izpētei būtu nepieciešami atsevišķi pētījumi un analīze, tad šajā darbā tiek izpētīts un analizēts no nacionāliem tiesību aktiem izrietošajiem pastiprinājuma līdzekļi, raksturojot pašus līdzekļus un ar tiem saistīto jautājumu būtību un cenšoties izanalizēt visas Latvijas Republikas Civillikuma normas par saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļiem tā, lai būtu skaidra šo normu jēga.
Lai darbs būtu pilnīgs un dotu priekštatu par saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļu būtību, ir pievērsta uzmanība arī jautājumiem, kas attiecas uz saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļiem, bet reglamentēti citos Latvijas Republikas normatīvajos aktos.
Kā pētījuma bāze tiks izmantoti nacionālie tiesību akti, juridiskā literatūra, publikācijas un tiesu prakse.
Rakstot šo darbu, par pamatu ir izmantots Latvijas Republikas Civillikums un tā komentāri saistību tiesībās, kuri sarut dažādu autoru viedokli par konkrēto tēmu. Tiek izmantoti arī citi normatīvie akti, kas satur informāciju, attiecināmu uz kādu no saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļiem, un dažāda literatūra, kurā autore ir analizējusi un izteikusi savu viedokli par kādu no saistību tiesību pastiprināšanas veidiem. Bez literatūras un normatīvajiem aktiem darbā ir iekļauta arī informācija no publikācijām internetā un žurnālos.
Lai darba tēmu atspoguļotu no praktiskās puses, darbā tiek izpētīti un pielietoti vairāki Latvijas Republikas Augstākās Tiesas Senāta spriedumi.
Nepieciešamos pētījumus kvalitatīva darba izpildei un labākai saistību tiesību pastiprināšanas līdzekļu pielietošanas izpratnei autore izmantoja laika posmu no 03. janvāra 2008. gadam līdz 10. maijam.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −47,17 €
Work pack Nr. 1150103
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register