Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
21,48 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:299916
 
Evaluation:
Published: 30.09.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 31 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
  Izmantoto avotu un literatūras apskats    5
1.  Nacistu partijas politiskie panākumi    10
2.  Nacistu nākšana pie varas    29
2.1.  Rūpnieku un lielagrāriešu loma    34
2.2.  Hindenburga un Pāpena loma    45
2.3.  “Varas sagrābšana”:legālās opozīcijas uzvara vai fašistisks apvērsums    53
  Nobeigums    57
  Avotu un literatūras saraksts    60
  Abstract    62
Extract

Nacistu partijas (NSVSP) un tās vadoņa Ā.Hitlera nākšana pie varas Vācijā bija šīs partijas mērķtiecīgās darbības gala rezultāts. Veimāras republikas valdība un tās politiķi neredzēja vai arī nevēlējās redzēt tās briesmas, kas draudēja nākot pie varas nacionālsociālistiem.
Pateicoties oriģinālai un tādēļ efektīvai taktikai vēlēšanās nacisti pakāpeniski ieguva arvien lielāku politisko ietekmi Vācijā. No sākotnēji nelielas un neviena neievērotas, Ā.Hitlera vadītā nacistu partija kļuva par vienu no ietekmīgākajiem varas faktoriem 30to gadu Vācijas politiskajā dzīvē.
Līdz ar pasaules ekonomiskās krīzes sākumu kardināli mainījās Vācijas ekonomisko sadarbības partneru izturēšanās. Vairs nevarēja būt nekāda runa par tālākām investīcijām Vācijas ekonomikā, jo investori centās saglābt paši savu ekonomiku. Tā sekas bija jūtamas jau 1930.gadā, taču sliktākais vēl sekoja. Krīze Vācijā skāra praktiski visas saimniecības nozares, un tas noveda pie milzīgu apmēru bezdarba. 1932.gadā bezdarbnieku skaits brīžiem sasniedza 5 miljonus cilvēku (salīdzinoši ar 500-600 tūkst. cilvēku 1928.gadā). Visiem bija redzams, ka sociāldemokrātu valdībai nav pa spēkam atrisināt radušos problēmu. Līdz ar to plaši sabiedrības slāņi sāka pievērsties politiski labējiem spēkiem. To var uzskatīt par Nacionālsociālistiskās vācu strādnieku partijas, un Ā.Hitlera, kā tās vadoņa uzvaras gājiena sākumu. Jau pašā ekonomiskās krīzes sākumā t.i. 1929.gadā, NSVSP biedru skaits ievērojami pieauga (1928.g.-108 tūkst. biedru, 1929.g.-178 tūkst.). Nacistu partija, atšķirībā no citām labēji orientētajām partijām, tieši norādīja uz krīzes cēloņiem Vācijā, un piedāvāja savus krīzes risināšanas paņēmienus. Krīzē Ā.Hitlers vainoja sabiedrotās lielvalstis, kuras bija “pametušas” Vāciju vienu ar tās problēmām īpaši izceļot Franciju, kura gribēja “nospiest verdzībā” vācu tautu. “Vainīgi” Vācijas nelaimēs bija arī Veimāras republikas valdības ierēdņi, bagātnieki, ebreji un komunisti.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register