Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:627093
 
Author:
Evaluation:
Published: 10.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Koplēmums – visbiežāk izmantotā ES likumu pieņemšanas procedūra. Saskaņā ar to Parlaments ne tikai sniedz savu atzinumu, bet tam un Padomei ir arī vienādas leģislatīvas pilnvaras. Eiropas Komisija nosūta priekšlikumu abām iestādēm. Katra no tām to lasa divas reizes. Ja tās nevar savstarpēji vienoties par kādu ieteiktu tiesību aktu, priekšlikums tiek nosūtīts Samierināšanas komitejai, kuru veido vienāds pārstāvju skaits no ES Padomes un Eiropas Parlamenta, kā arī pārstāvji no Eiropas Komisijas, kuri veicina diskusijas. Ja šī komiteja panāk vienošanos, tekstu, kam piekrituši visi komitejas locekļi, vēlreiz nosūta uz Parlamentu un Padomi trešajā lasījumā, lai abas institūcijas varētu pieņemt tiesību aktu.
Piekrišanas procedūra nozīmē, ka Padomei jāsaņem Eiropas Parlamenta pozitīvs atzinums pirms tiek pieņemti īpaši svarīgi lēmumi. Procedūra ir tāda pati kā konsultāciju gadījumā, izņemot to, ka Eiropas Parlaments nevar grozīt priekšlikumu: tas var vai nu pieņemt, vai arī noraidīt priekšlikumu. Akceptam nepieciešams absolūts nodoto balsu vairākums.
Pazīstama ir arī tradicionālā procedūra – nepieciešams tikai viens lasījums Parlamentā. Ar šo procedūru risina tādus jautājumus, kā kapitāla kustība, importa cenas u.c. Tradicionālā procedūra paredz Komisijas un Padomes darbošanos atsevišķi, nekonsultējoties ar Parlamentu vai citām institūcijām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register