Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
Psiholoģisko faktoru ietekme uz cilvēka ikdienas uzturu saistībā ar pārēšanos
File size:
16 KB
ID number:

552802

 
Author:
Evaluation:
Published: 28.06.2024.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Not used
Extract

Mūsdienās neveselīgs uzturs un pārēšanās ir ļoti raksturīgs fenomens sabiedrībā. Principā daudzi cilvēki saskarās ar šādu problēmu, tādējādi daži pieņem un cenšas mainīt savu dzīvi uz labāko pusi, turpretim ir cilvēki, kuri turpina uzturā lietot neveselīgu pārtiku vai ātri pagatavojamus ēdienus (fastfood), kā arī bieži vien mēdz saskarties ar tādu lietu kā pārēšanos. Ēšanas paradumi ir cieši saistīti ar psiholoģiju un cilvēka uzvedības un emocionālajiem aspektiem. Lai vai kā, kādi ir psiholoģiskie faktori, kas ietekmē cilvēku ēšanas paradumus un kādā veidā pārēšanās paradumus var mainīt?
Visiem sen zināma lieta ir tāda, ka ēdiens ir nepieciešams ne tikai, lai remdētu izsalkumu, bet ēdiens arī ietekmē cilvēka pašsajūtu. Tādējādi ēdiena mērķis, ja mēs to varam tā nosaukt, ir likt cilvēkam justies labi un justies paēdušam. Uztura funkcijas ir: sniegt cilvēkam enerģiju; tas ir plastiskais materiāls, lai šūnas un audi varētu atjaunoties un sintezēties; nodrošināt dažādus fizioloģiskos procesus; kā arī baudas avots, izstrādājot endofrīnu. Ja cilvēks ēd par maz vai ēd par daudz, tas viennozīmīgi var ietekmēt veselību un dzīves kvalitāti, radot negatīvu attieksmi pret ēdienu. …

Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −6,98 €
Work pack Nr. 1403702
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register