Mūsdienās neveselīgs uzturs un pārēšanās ir ļoti raksturīgs fenomens sabiedrībā. Principā daudzi cilvēki saskarās ar šādu problēmu, tādējādi daži pieņem un cenšas mainīt savu dzīvi uz labāko pusi, turpretim ir cilvēki, kuri turpina uzturā lietot neveselīgu pārtiku vai ātri pagatavojamus ēdienus (fastfood), kā arī bieži vien mēdz saskarties ar tādu lietu kā pārēšanos. Ēšanas paradumi ir cieši saistīti ar psiholoģiju un cilvēka uzvedības un emocionālajiem aspektiem. Lai vai kā, kādi ir psiholoģiskie faktori, kas ietekmē cilvēku ēšanas paradumus un kādā veidā pārēšanās paradumus var mainīt?
Visiem sen zināma lieta ir tāda, ka ēdiens ir nepieciešams ne tikai, lai remdētu izsalkumu, bet ēdiens arī ietekmē cilvēka pašsajūtu. Tādējādi ēdiena mērķis, ja mēs to varam tā nosaukt, ir likt cilvēkam justies labi un justies paēdušam. Uztura funkcijas ir: sniegt cilvēkam enerģiju; tas ir plastiskais materiāls, lai šūnas un audi varētu atjaunoties un sintezēties; nodrošināt dažādus fizioloģiskos procesus; kā arī baudas avots, izstrādājot endofrīnu. Ja cilvēks ēd par maz vai ēd par daudz, tas viennozīmīgi var ietekmēt veselību un dzīves kvalitāti, radot negatīvu attieksmi pret ēdienu. …