Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:751513
 
Author:
Evaluation:
Published: 14.07.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Used
Extract

4. LR policijas darba rezultāti un problēmu izklāsts
Izejot praksi, 6 nedēļu garumā, grūti saskatīt un vertēt Viļānu policijas esošas problēmas, līdz ar to šajā nodaļā īsuma apskatīšu LR policijas problēmjautājumus.
Policijas darbinieka darba slodzes tiek vērtētas pēc vieniem kritērijiem, bet gan darba individuālie rezultāti, gan arī rezultāti dažādos apgabalos dažbrīd ir krasi atšķirīgi. Policijā ir amati, kurās policisti ir gatavi strādāt nelabprāt. Līdzīgi arī potenciāli pieredzējuši un spējīgi policisti nepiekrīt atstāt savas ierastās dzīves vietas sociālu apstākļu dēļ.
Darba rezultātus, protams, nevar vērtēt tikai pēc statistikas, svarīgs ir arī saturs.
Izanalizējot Valsts policijā (VP) esošo situāciju finanšu, materiāltehniskā un cilvēkresursu nodrošinājuma ziņā un atbalsta centienus nodrošināt piemērotus darba apstākļus, darba samaksu un sociālās garantijas policijas darbiniekiem. Taču tai pat laikā būtiska uzmanība jāpievērš policijas attīstības procesam demokrātiskas policijas virzienā, no represīvas iestādes kļūstot par pakalpojuma sniedzējas institūciju. Demokrātiska un uz sabiedrību orientēta policija tiek organizēta kā pakalpojuma sniedzēja institūcija. Lai novērtētu, vai sniegtais pakalpojums ir kvalitatīvs, ir nepieciešami atbilstoši policijas darba vērtēšanas kritēriji. Uzskatāms, ka šie divi aspekti praksē ir ieviešami vienlaikus. Veidojot policiju kā servisa institūciju bez kritērijiem, ar kuriem novērtēt servisa kvalitāti, nevarēs novērtēt sasniegtās izmaiņas.
IeM ministrijas stratēģijā minēta ministrijas darbinieku, tai skaitā VP darbinieku, attieksmes maiņa, ‘’kad katrs no strādājošajiem ir pakalpojuma sniedzējs, nevis represīvas iestādes pārstāvis”. Jāpadomā arī par ‘’Darbības spējas uzlabošanas pasākumiem’’ minēts pasākums, kas saistīts ar profesionālās pilnveides sistēmas ieviešanu, konkrēti paredzot izveidot ‘’valsts policiju par servisa institūciju
Šobrīd likums ‘’Par policiju’’ nosaka, ka ‘’policija ir apbruņota militarizēta valsts vai pašvaldības institūcija’’, kas būtībā ir pretrunā ar uz pakalpojuma sniegšanu orientētu policiju. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,98 €
Work pack Nr. 1386528
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register