Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:634800
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.06.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Used
Extract

Darbinieku motivācijas sistēma
Grūti radīt motivāciju citiem, ja pašam tās pietrūkst. Motivācija ir dzinulis, kas liek padarīt darbu labāk, gūt sekmes, sagādāt prieku sev un citiem, demonstrēt savu varēšanu. Motivācija un pašvērtējums ir savā starpā cieši saistīti. Motivēti darbinieki ir apmierināti ar sevi, un cilvēki ar augtu pašvērtējumu, protams, labāk veic savu darbu.
"Lai gūtu gandarījumu un ilgstošu interesi par darbu, nepieciešami jauni stimuli, lai papildinātu tos, kuru dēļ darbinieks izvēlējās konkrētu uzņēmumu un amatu."1 Tā ietekmē darbinieki gūst gandarījumu par darbu un nemainīs darba vietu, līdz ar to ietaupās uzņēmuma līdzekļi, kas būtu nepieciešami jaunu darbinieku meklēšanai.
Darba procesā vadītājam liela uzmanība ir jāpievērš darbinieku motivēšanai. Kad tiek jautāts darbiniekam, ko viņiem nozīmē motivācija, tad šai sakarībā tiek minēti vārdi:
atbildība;
apmierinātība;
izaicinājums.
Taču motivēšanas procesā nepastāv standarta metodes, un katrā konkrētā situācijā ir jāizvēlas vispiemērotākais darbinieku stimulēšanas paņēmiens. Kā teica Aristotelis: “Katram cilvēkam ir sava vērtību sistēma un to nevar mainīt ar vienu rokas vēzienu”.2 Tāpēc ir svarīgi zināt motivēšanas paņēmienus, jo pastāv daudzas motivēšanas teorijas, piemēram, A. Maslova vajadzību hierarhija, F. Hercberga divfaktoru teorija, gaidu motivēšanas teorija u.c. Vadītājam ir jāpazīst savi darbinieki, lai varētu izvēlēties pareizo metodi. Kādam būs nepieciešams labs vārds, kādam rokasspiediens, bet vēl kādam jāpalielina alga. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register