Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:384578
 
Evaluation:
Published: 11.03.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Darbinieku novērtēšana ir svarīgs personāla menedžmenta un personāla kontroles instruments. Novērtēšana ir mēģinājums regulāros intervālos vai, speciālu iemeslu dēļ, “ārpus ierastās rutīnas” sniegt novērtētās personas personības profilu attiecībā uz tā personālo un personīgo kvalifikāciju tā oficiālajās aktivitātēs.
Principā veiktspējas vērtēšana ir administrācijas iekšējs pasākums. Kā tie novērtējumi, kas tiek sagatavoti uz regulāriem pamatiem, tā arī tie, kas atsevišķos gadījumos īpašu iemeslu dēļ tiek sagatavoti ārpus kārtas, ir paredzēti tikai oficiālai lietošanai un nav domāti, lai ar tiem varētu iepazīties kāda trešā puse. Vērtēšanu mērķis ir saglabāt administrācijas pieprasīto informāciju par darbinieku veiktspēju un personību. Lai tā varētu pareizi izvietot savu personālu, un, lai tas tādējādi sasniegtu iespējami augstāko darba efektivitāti. Tas nozīmē, ka novērtējuma ir būtiski atšķirīgs no atsauksmes.
Sekmīga darbinieku novērtēšana veicina vienlīdzīgas iespējas darbiniekiem uz darba samaksas savienošanu ar ieguldījumu organizācijas attīstībā un uzlabo darbinieku sapratni par darba saturu un tajā novērtētajiem aspektiem, darbiniekiem palīdz pielāgoties organizatoriskajām izmaiņām.
Pēc autora domām darbinieka vērtēšanas rezultātā gūtā atzinība stimulē atkārtot pozitīvo sniegumu, bet kritisks vērtējums, papildināts ar skaidrojumu un pareizu darbības demonstrējumu, rada cerību, ka kļūdas netiks atkārtotas.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register