Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:392429
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.10.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 4 units
References: Used
Extract

Secinājumi
Nevar noliegt, ka cilvēka uzturs ir ļoti nozīmīgs fizioloģisko procesu regulators. Mūsdienās cilvēki uzturu izmanto, lai ietekmētu vairākus procesus un norises savā organismā, galvenokārt, ievērojot dažādas diētas, lai regulētu savu svaru un uzlabotu veselības stāvokli. Taču šī joma vēl ir salīdzinoši maz izpētīta, jo mehānismi, ar kādiem uzturs spēj ietekmēt fizioloģiskās norises daudzos gadījumos vēl nav skaidri. Viens no šādiem gadījumiem ir dažādu uztura modifikāciju jeb diētu ietekme uz farmakoterapiju.
Mūsdienās zinātnieku interese par šo tēmu arvien vairāk pieaug un ir pierādīts, ka diētas veids, apjoms, ēdienreižu laiks un biežums spēj ietekmēt zāļu vielu sadalīšanos, absorbciju, izplatīšanos, metabolismu un izvadīšanu. Ir zināmi piemēri, kā konkrēti pārtikas produkti ietekmē konkrētus medikamentus, piemēram, piens un citi kalcija avoti inhibē tetraciklīnu absorbciju, taču ir diezgan sarežģīti un problemātiski prognozēt to, kā zāļu metabolismu ietekmē pilnvērtīga ēdienkarte, kas satur ļoti dažādus pārtikas produktus un uzturvielas.Tieši tāpēc viens no zinātnieku mērķiem ir speciālu modeļu izveidošana, ar kuru palīdzību varētu prognozēt, kā konkrēta cilvēka ieturēta diēta varētu izmainīt konkrētu medikamentu grupu metabolismu. Ja šis uzdevums tik izpildīts, farmakoterapija spēs pacelties jaunā līmenī, jo būs iespējams precīzāk piemērot zāļu devas katram pacientam, izvēlēties piemērotākos medikamentus, kā arī izmantot specializētas diētas kā farmakoterapijas palīglīdzekli.
Kamēr šāds līmenis vēl nav sasniegts, mēs varam ievērot vairākus faktorus, kas jau ir pamatoti arī ar zinātniskiem argumentiem, kā arī ņemt vērā vispārzināmas lietas, lai paši pēc iespējas izvairītos no iespējamajām diētu un medikamentu mijiedarbībām.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register