Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:322465
 
Evaluation:
Published: 26.05.2010.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 18 units
References: Used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  PAKALPOJUMA KVALITĀTE    5
1.1.  PAKALPOJUMA KVALITĀTES JĒDZIENS    5
1.2.  PAKALPOJUMA KVALITĀTES INSTRUMENTI UN VADĪBA    7
1.3.  PAKALPOJUMA KVALITĀTES IETEKME UZ ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA ATTĪSTĪBU    8
1.4.  PAKALPOJUMU KVALITĀTES NOVĒRTĒŠANAS METODES    9
1.5.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA PERSONĀLA NOZĪME PAKALPOJUMA KVALITĀTES NODROŠINĀŠANĀ    11
1.5.1.  Menedžera nozīme    11
1.5.2.  Viesmīļa nozīme    11
1.5.3.  Bārmeņa nozīme    12
1.5.4.  Vīnziņa jeb someljē nozīme    13
2.  PĒTNIECISKĀ DAĻA    15
2.1.  APTAUJA    15
2.1.2.  APTAUJAS REZULTĀTI    15
2.2.  CITI PĒTĪJUMI    22
  Portāla www.sūdzības.eu ziņojumu analīze    22
3.1.  RESTORĀNA X RAKSTUROJUMS    24
3.2.  RESTORĀNA PERSONĀLA STRUKTŪRA    24
3.3.  RESTORĀNA VADĪBA    25
2.4.  RESTORĀNA X PAKALPOJUMA KVALITĀTE    26
  SECINĀJUMI    31
  PRIEKŠLIKUMI    33
  LITERATŪRAS SARAKSTS    34
Extract

Viena no tūrisma un viesmīlības nozarēm ir ēdināšanas sfēra. Ēdināšanas uzņēmums savā būtībā ir visnotaļ komplicēts darbību kopums. Visi ēdināšanas uzņēmumi savā starpā var stipri atšķirties, un pat kafejnīcas vai restorāni, piemēram, ar vienādu nosaukumu un kas pārstāv vienu un to pašu uzņēmumu, tomēr nevar būt identiski vienādi. Vienmēr kaut vai nedaudz atšķirsies apkalpošana, jo katrs cilvēks ir personība un nepastāv divi vienādi raksturi un izturēšanās, atšķirsies ēdiena garša, jo katrs pavārs ēdienā ieliek savu meistarību un arī talantu. Var atšķirties arī interjers un līdz ar to arī kopējā gaisotne, jo ne vienmēr var atrast identiski vienādas telpas ar vienādu sienu un logu izvietojumu.
Katram ēdināšanas uzņēmumam ir jāveido savs individuālais pakalpojuma kvalitātes līmenis un tas jākontrolē. Pakalpojuma kvalitātes vadībai viens no sarežģītākajiem uzdevumiem ir izveidot un piemērot tehnoloģiskos un arī apkalpošanas standartus, likt visiem darbiniekiem vienādā mērā tos ievērot, lai uzņēmumā rastos un tiktu uzturēta konkrēta līmeņa kvalitāte.
Šajā darbā tiks rakstīts par restorāniem - ēdināšanas uzņēmumiem ar pilna servisa apkalpošanu un plašu ēdienu un dzērienu izvēli. Šāda veida ēdināšanas uzņēmumiem pakalpojuma kvalitātes izveidošana un uzturēšana ir komplicēts pasākums. Lai serviss darbotos uzņēmuma labā, nevis pret to, ir nepieciešams rūpīgi izvēlēts apkalpojošais personāls, profesionāli pavāri un aktīvs vadītājs, kam šis darbs ir sirdslieta, nevis piespiedu nodarbošanās.
Ar servisa kvalitāti ēdināšanas uzņēmumā var saprast pamatā trīs lietas – apkalpošanu, ēdiena izskatu un kvalitāti un interjeru, taču pēc autores domām, restorānā, pirmais, kas asociējās ar jēdzienu „servisa kvalitāte”, ir apkalpošana un apkalpojošais personāls šajā restorānā. Sīkāk šajā darbā tiks analizēta tieši pakalpojuma kvalitāte, jo tieši apkalpojošais personāls viesim sniedz pakalpojumu un ir tas, kas nogādā restorāna preci pie klienta. Kvalitatīvs serviss ir dzīvībai svarīgs priekš jebkura ēdināšanas uzņēmuma reputācijas. Šis serviss vai nu var palīdzēt izveidot biznesu vai arī var pilnībā to sagraut. [14]
Šī darba galvenais mērķis ir:
Apkalpojošā personāla darbību un iespēju analīze un novērtējums ēdināšanas uzņēmumā.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register