Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
7,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:405146
 
Evaluation:
Published: 04.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads   
1.  Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums   
2.  Apmeklētāju skaita aprēķins   
3.  Sortimenta minimuma sastādīšana   
4.  Porciju skaita aprēķins   
5.  Ēdienkartes sastādīšana   
6.  Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde   
6.1.  Izejvielu pirmapstrāde   
6.2.  Tehnoloģiskās kartes   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 1   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 2   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 3   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 4   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 5   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 6   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 7   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 8   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 9   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 10   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 11   
  Tehnoloģiskā karte Nr. 12   
7.  Ēdiena izejvielu izmaksu aprēķins   
8.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums   
8.1.  Ēdienu kvalitātes izvērtējums   
8.2.  Ēdienu kvalitātes rezultātu apkopojums   
9.  Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins   
9.1.  Dienā nepieciešamo izejvielu aprēķins pa ēdienu grupām   
9.2.  dienā nepieciešamo izejvielu aprēķins kopā   
10.  Izejvielu prečziniskais raksturojums   
  Kopsavilkums   
Extract

Rīga ir Latvijas galvaspilsēta un tūrisma centrs. Tajā ir lielākais iedzīvotāju skaits un lielākais tūristu skaits Latvijā. Gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārzemju tūristiem patīk labi un izsmalcināti paēst un labu restorānu pilsētas centrā nav tik daudz.
Uzņēmuma veids – restorāns „Atoss”. Uzņēmums atradīsies Vecrīgas centrā Skārņu ielā 4. Tuvumā atrodas gan dažādas viesnīcas, gan apskates objekti.
Restorāns tiks veidots kā atklāta tipa ēdināšanas uzņēmums. Apkalpošana notiks ar viesmīļiem – pilna apkalpošana.
Mērķa grupa būs gan Vecrīgas vietējie iedzīvotāji, gan tūristi no Latvijas un citām valstīm. Vidējais vecums varētu būt ap 35 gadiem. Pārsvarā vidēja gada gājums cilvēki.
Restorānā būs 70 sēdvietas, kas izvietotas vienā zālē. Zāles vienā galā būs pārsvarā divvietīgi galdiņi, bet otrā galdiņi ar četrām un sešām vietām. Restorāna iekštelpās nebūs atļauts smēķēt, tāpēc nebūs smēķētāju zonas.
Uzņēmuma darba laiks būs no 10:00 – 23:00, bet virtuves darba laiks no 9:30 – 23:30.
Uzņēmumā tiek piedāvāti ēdieni no visām ēdienu grupām, tā lai katrs apmeklētājs varētu izvēlēties sev tīkamāko. Dzērienu kartē uzsvars tiks likts uz vīna kartes izstrādi, tiks piedāvāti dažādi bezalkoholiskie aukstie un karstie dzērieni. Brīvdienu vakaros uzņēmumā uzstājas dziedātāji, kas piemēroti restorāna atmosfērai.
Interjers būs senlaicīgs. Sienas būs no ķieģeļiem ar dažādām senlaicīgām gleznām. Galdi un krēsli būs no koka ar dažādiem ornamentiem. Grīdas būs flīzētas ar tumšas krāsas flīzēm, kuras nebūs vienkrāsainas, bet nedaudz mainīs nokrāsu. Arī viesmīļu darba apģērbā būs neliels senlaicīgs akcents.
Apmeklētājus sagaidīs vietu ierādītājs. Ja apmeklētājs būs rezervēts galdiņš viņam ierādīs to. Ja nē – kādu brīvajiem, nerezervētajiem galdiņiem. Viesmīlis izdala ēdienkartes un saņem pasūtījumus, ko tūlīt nodot virtuvē. Viesi tiek pēc iespējas ātrāk apkalpoti pēc amerikāņu metodes – ēdiens ir porcionēts šķīvjos un tiek pienests no labās puses. Rēķinu uzliek uz šķīvīša un noliek uz viesa galda. Jānorēķinās skaidrā naudā vai ar norēķinu karti. Netīrie trauki tiek novākti kad viesis ir paēdis un pasūta vel kaut ko vai palūdz rēķinu.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register