Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:755756
 
Evaluation:
Published: 14.12.2004.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  Ievads    3
2.  Pārtikas uzņēmumi un to darbība pārtikas produktu kvalitātes jomā    4
3.  HACCP sistēma    5
4.  HACCP sistēmas principi    7
5.  Kā izdarāms un vadāms HACCP sistēmas pētījums    10
6.  Secinājumi    13
7.  Izmantotā literatūra    14
Extract

Lai saražotu veselībai nekaitīgus produktus, būtu jānoskaidro draudus un riskus, kas saistīti ar izejvielām. Izejvielas var būt bez draudiem vai tām var būt draudi, ko iespējams kontrolēt ražošanas procesa gaitā. To var sasniegt ar saplānotās programmas palīdzību.
Nosakot nepieciešamās pārbaudes pakāpes, katrai izejvielai, svarīgi padomāt par to, kā tās tiks uzņēmumā virzītas un kāds būs apstrādes process. Vienai un tai pašai izejvielai var būt cits kontroles līmenis. Lai identificētu nepieciešamo pārbaužu pakāpi, nepieciešams izveidot lēmumu pieņemšanas shēmu. Sekojot jautājumu secībai shēmā, ir iespējams saprast kontroles līmeni katrai no jūsu izvēlētajām izejvielām.
1. Vai ir iespējami draudi saistībā ar šo izejvielu?
Ja draudi netiek konstatēti, tad var pāriet pie nākamās izejvielas analīzes, taču ja draudi tiek identificēti, jādodas pie nākamā jautājuma.
2. Vai Jūs domājiet šos draudus likvidēt ražošanas procesā?
Izvērtējot būtu jāņem vērā tehnoloģiskā procesa temperatūras, spiediena un citi režīmi, kuru precīza ievērošana nepieļautu kāda no iespējamā drauda attīstību jeb to iznīcinātu vispār. Ja atbilde uz jautājumu ir nē, tad pastāv iespēja, ja neieviesīsiet efektīvu kontroli izejvielu pārstrādes stadijā, tad draudi būs gatavajā produktā.
3. Vai pastāv iekārtu vai cita veida produktu savstarpējās inficēšanas risks?
Šis jautājums jāņem vērā visur, kur varētu būt draudi saistībā ar Jūsu produktu iespējamo inficēšanos tiešā veidā vai caur aprīkojumu. Būtu jāņem vērā arī darbinieku, mehāniķu, mazgāšanas līdzekļu, transportieru u.c. kustība. Ja atbilde uz šo jautājumu ir nē, tad nepastāv savstarpējās inficēšanās risks vai jebkuri riski tiek efektīvi vadīti ar esošajiem mehānismiem, un Jūs varat doties pie nākamo draudu vai izejvielu analīzes. Ja atbilde ir jā, tad ir jāveic šis jūtīgās izejvielas vadība, un vislabāk, ja izmanto Kritisko punktu kontroli HACCP sistēmā.
Izmantojot izejvielu vadības līmeņu lēmumu pieņemšanas shēmu, būs iespēja realizēt Piegādātāju Kvalitātes nodrošināšanas programmu, pievēršot uzmanību izejvielām, kas ir viskritiskākais moments Jūsu darbībā un produktos. Šis izejvielas pēc tam ir jāuzrauga, ievērojot Piegādātāju Kvalitātes nodrošināšanas programmas prasības.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register