Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:176443
 
Author:
Evaluation:
Published: 20.03.2024.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 3 units
References: Used
Time period viewed: 2021 - 2025 years
Extract

Situācijas apraksts:
Kalcijs ir būtiska cilvēka organisma sastāvdaļa- tas nodrošina kaulu un zobu cietību, ietilpst enzīmu un citu olbaltumvielu sastāvā, kā arī tas ir cieši saistīts ar D vitamīna daudzumu organismā. Galvenais kalcija avots ir piena produkti, īpaši daudz tā ir biezpienā, sierā un pienā (100 g govs piena vidēji satur 120 mg ), taču ne vienmēr ir zināms, cik daudz ir dotajos produktos, kā arī ne visi kalcija joni spēj uzsūkties organismā. Interesanti, ka, dzerot pienu, uzsūcas no 20% līdz 40% no tajā esošajiem kalcija joniem, kas padara to par vienu no labākajiem avotiem.
Hellācija jeb komplekso savienojumu veidošanās ar metālu joniem ir kalcija kvantitatīvas noteikšanas pamatā, izmantojot trilonu B jeb EDTA reaģējot ar 1 mol .
Pētāmais jautājums:
Cik daudz kalcija ir auzu, mandeļu un govs pienā?
Hipotēze:
Mandeļu un auzu pienā ir vairāk kalcija saturs kā govju pienam.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register