Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
5,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:395864
 
Author:
Evaluation:
Published: 07.03.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 17 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Literatūras apraksts    6
1.1.  Krāsvielas    6
1.2.  Krāsvielu krāsas fizikālā būtība    12
1.3.  Krāsvielu iedalījums    12
1.4.  Krāsvielu raksturīgākās ķīmiskās grupas    14
1.5.  Dabīgās un dabiskajām identiskās krāsvielas    15
1.6.  Sintētiskās krāsvielas    19
2.  Pētnieciskais darbs    22
2.1.  Krāsviela E100    22
2.2.  Krāsviela E101    23
2.3.  Krāsviela E132    24
2.4.  Krāsviela E141    25
2.5.  Krāsviela E150a    26
2.6.  Krāsviela E150b    27
2.7.  Krāsviela E160a    28
2.8.  Krāsviela E160c    29
2.9.  Krāsviela E162    30
2.10.  Krāsviela E170    31
  Secinājumi    32
  Izmantotā literatūra    33
Extract

1. Literatūras apraksts
1.1. Krāsvielas
No ārējo izskatu ietekmējošām vielām nozīmīgākās ir krāsvielas. Tās ir pārtikas piedevas, ko izmanto produkta krāsas maiņai vai atjaunošanai, starp tām ir pārtikas dabiskās sastāvdaļas un izejvielas, kas atsevišķi netiek lietotas kā pārtika.
Produkta krāsa ne tikai piesaista uzmanību noteiktam produktam, bet ar krāsu parasti asociējas priekšstati arī par citām sensorām īpašībām (garšu, aromātu) un kvalitāti kopumā. Produkta krāsai, tā ārējai pievilcībai ir liela nozīme sekmīgas tirdzniecības veicināšanā. Mūsdienās izmantojamo tehnoloģisko procesu rezultātā pārtikas produkti bieži vien maina vai zaudē savu dabisko krāsu, iegūstot pat nepievilcīgu izskatu. Toties viens no patērētāju pārtikas izvēles priekšnosacījumiem ir tāds, lai tā būtu iekārojama, apetīti rosinoša. Rezultātā uzlabojas gremošana un no ēdiena iespējams iegūt lielāku apmierinājumu.
Produktus krāsoja jau senos laikos, izmantojot augu lapas, saknes, ziedus vai to ekstraktus.
Produktu krāsošanai ir vairāki mērķi:
1. pastiprināt esošo krāsu, ja tā nav pietiekami intensīva;
2. nodrošināt katra produkta partijas krāsas viendabīgumu (piemēram, mazināt sezonas ietekmi);
3. novērst pārstrādes procesu un uzglabāšanas ietekmi uz produkta krāsu (temperatūras, pH u. c. faktoru maiņas rezultātā);
4. radīt noteiktu krāsu produktiem, lai dažādotu to izskatu un padarītu tos vizuāli pievilcīgākus.
Krāsvielas nedrīkst lietot, lai:
1. maskētu produkta bojāšanos;
2. slēptu receptūru vai tehnoloģisko procesu neievērošanu.
Pārtika, kas paredzēta zīdaiņiem (bērniem līdz viena gada vecumam) un maziem bērniem (bērniem no viena līdz trīs gadu vecumam), nedrīkst saturēt krāsvielas [3., 45. lpp.].

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register