Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
1,99
You save:
0,26 (13%)
Discounted price*:
1,73
Purchase
Add to Wish List
ID number:800271
Author:
Evaluation:
Published: 28.12.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 5 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
1.  Maizes izstrādājumu raksturojums   
3.  Izejvielu raksturojums   
4.  Tehnoloģisko aprakstu shēma   
5.  Uzturvērtības un enerģētiskās vērtības aprēķins   
6.  Maizes izmaksas   
Extract

Mīklas apstrāde un raudzēšana Ietver mīklas dalīšanu, apļošanu, formēšanu un raudzēšanu. Šajā laikā mīkla tiek sadalīta gabalos pēc noteikta svara – manā gadījumā tie būs 200 g smagi kukulīši, kuri tiks apaļoti un pēc tam veidoti garenas formas, tiem tiks veidoti iegriezumi, lai nodrošinātu kukulīšu neplaisāšanu. Mīklas uzraudzēšana pēc dalīšanas, noapaļošanas un veidošanas ilgs 40 minūtes, relatīvais mitrums 75% un 30 ºC temperatūrā. Pēcraudzēšana ievērojami palielina sagatavju apjomu un porainību.
Cepšana Tas ir viens no svarīgākajiem tehnoloģiskajiem procesiem, kura laikā mīkla pārveidojas par maizi. Maizi var cept dažādu tipu krāsnīs. Šis process ietver arī mīklas sagataves virsmas iegriešanu atbilstoši izstrādājuma veidam, apkaisīšanu vai iespiešanu.
Maizes gatavošanas noslēguma stadija, kurā mīkla pārvēršas maizē. Cepšanas laikā pilnīgi izveidojas un nostiprinās maizes forma, kā arī pilnībā uzbriest lipeklis, koagulējas olbaltumvielas, klīsterizējas ciete un mainās mīklas struktūrmehāniskās īpašības. Visu izmaņu un procesu rezultātā mīkla pārvēršas maizē. Maizi ievietojot krāsnī, tā palielinās apjomā. Sasniedzot maksimumu, apjoms nemainās līdz cepšanas beigām. Sagataves virsma pārklājas ar plānu izkaltušu kārtiņu, kura pakāpeniski pāriet biezākā garozā. Garozas krāsa kļūst tumšāka. Zem garozas mīkla kļūst biezāka, elastīgāka, spējīgāka saglabāt struktūru.
Maizes atdzesēšana, griešana un iepakošana Gatavus izstrādājumus saliek uz koka paletēm. Atdzesēšana ir nepieciešama, lai izcepto maizi varētu iesaiņot PP (polipropilēna) pārtikas maisiņos, uz kuriem jau būs uzdrukāts maizes nosaukums.

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Kviešu maizes "Rudens" izstrādes shēma”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/800271

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register