Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:915807
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.04.2013.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 7 units
References: Used
Time period viewed: 2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Pašvaldību vēlēšanu tiesības un noteikumi    5
2.  Pašvaldību vēlēšanu komisija    8
3.  Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana    13
4.  Pašvaldības domes ievēlēšana    19
4.1.  Balsu skaitīšana un vēlēšanu rezultātu aprēķināšana    21
4.2.  Vēlēšanu rezultātu apstrīdēšana    24
4.3.  Atkārtotas balsošanas organizēšana    25
  Secinājumi    27
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Extract

SECINĀJUMI
Katrs vēlas labākus dzīves apstākļus sev un saviem tuviniekiem. Vēlētāji izvēlas tos, viņuprāt, labākos deputātus vai vienkārši izvēlas kādu, nedomājot. Tomēr pamatjēga pašvaldību vēlēšanām ir- izveidotu domi, kas rūpējas par savu administratīvo teritoriju un tās iedzīvotāju labklājību.
Izpētot pašvaldību vēlēšanu kārtības materiālus, secinu, ka pašvaldību vēlēšanu kārtībai ir stingri noteikumi, gan vēlēšanu komisijām, deputātiem un vēlētājiem. Vēlēšanu komisijām ir jādod savs jā vai nē vārds deputātiem, kuri kandidē uz deputātu vietām domē. Protams nav arī viegli iekļūt sarakstā. Komisijas locekļiem ir pats grūtākais un atbildīgākais darbs, jo viņiem ir jāpārbauda kandidāti, vai tie drīkst pretendēt uz deputāta vietu, kā arī nedrīkst aizmirst pašu svarīgāko- balsošanu. Lai gan balsošanas process nav nekas sarežģīts, tas tomēr ir ļoti atbildīgs process un pirms savas izvēles izdarīšanas, šis solis rūpīgi jāapsver. Tomēr to nevar salīdzināt ar to, kas sākas pēc iecirkņu slēgšanas, kad notiek balsu skaitīšana. Šis process ir pašu vēlēšanu beigu process, kur tiek skaitītas balsis un tās tiek aprēķinātas. Vēlēšanu komisiju locekļiem ir jāaizpilda vēlēšanu gaitas protokols, kā arī balsu skaitīšanas protokols, tas ir pats laikietilpīgākais process un arī sarežģītākais.
Tomēr, ja ir apstākļi un pierādījumi, ka kaut kas nav kārtībā ar balsu skaitīšanu vai to aprēķināšanu, var tikt apstrīdēti rezultāti un protams organizētas jaunas vēlēšanas, kas tomēr nav bieži sastopams. Tomēr ir labi, kad ir tāda iespēja, jo tas tikai pierāda, ka visam ir jānotiek pareizi un kļūdas nedrīkst būt, dažas kļūdas var izrādīties liktenīgas.
Pat mājas apstākļu balsošanā cilvēkiem tiek nodrošināts viss, kas nepieciešanas nobalsošanai un tas tikai pierāda to, ka katra cilvēka individuālā izvēle ir būtiska, jo nereti viena vienīga balss var izšķirt visu.
Vēlēt drīkst no 18.gadiem, tomēr uzskatu, ka nākotnē vajadzētu padomāt vai šādā vecumā cilvēks apzinās vēlēšanu nozīmi. Lielākoties 18.gadu vecu jauniešus neinteresē pa ko balsot, tāpēc viņi vai nu nebalso vai vienkārši kādu izvēlas, pat nedomājot un iespējams, pat nezinot par ko nobalso. Tāpēc uzskatu, ka, lai balsotu ir nepieciešami sasniegt 21.gadu vecumu, jo cilvēks jau ir pietiekami pieaudzis, lai izvēlētos par ko balsot un sapratu tā visa jēgu un nepieciešamību.
Balsošana ar interneta palīdzību būtu labākais risinājums balsošanas sistēmā, jo rezultātus būtu vieglāk apkopot, kā arī nebūtu jāstāv bezgalīgās rindās, lai nobalsotu. Bet, lai tas notiktu ir nepieciešama stingra un droša sistēma, kas šīs funkcijas veic. Lai gan šāds risinājums būtu izdevīgs, uzskatu, ka sabiedrībā tai uzticības nebūs.

Author's comment
Editor's remarks
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register