Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ

Great deal: today with a discount!

Regular price:
4,49
You save:
0,85 (19%)
Discounted price*:
3,64
Purchase
Add to Wish List
ID number:857856
Author:
Evaluation:
Published: 04.06.2015.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Piens    4
1.1.  Piena ķīmiskais sastāvs    4
1.2.  Piena īpašības    6
1.3.  Piena apstrāde    6
1.3.1.  Atdzesēšana    7
1.3.2.  Uzglabāšana    7
1.3.3.  Filtrācija    8
1.3.4.  Baktofūgēšana    8
1.3.5.  Mikrofiltrācija    9
1.3.6.  Separēšana    9
1.3.7.  Normalizācija    9
1.3.8.  Deaerācija    10
1.3.9.  Homogenizācija    10
1.3.10.  AT piens    11
1.3.11.  Piena termiskā apstrāde    11
1.3.12.  Termizācija    11
1.3.13.  Pasterizācija    12
1.3.14.  Sterilizācija    12
1.3.15.  Piena apstrāde augstā temperatūrā    12
1.3.16.  Piena novārīšana    12
1.3.17.  Konservācijas līdzekļi    13
1.4.  Nekvalitatīva piena cēloņi    13
1.5.  Piensaimniecība    15
1.6.  Tirgus situācija.    17
2.  Materiāli un metodes    18
2.1.  Uzturvērtību salīdzinājums.    19
3.  Rezultātu izvērtēšana    19
3.1.  Piena tauku lodīšu izmēru salīdzinājums    19
3.2.  Piena tauku lodīšu vidējo izmēru salīdzinājums    22
3.3.  Homogenizēta un nehomogenizēta piena salīdzinājums    24
3.4.  Pienu krāsas datu salīdzinājums ar Color Data View    25
3.5.  Piena krāsas videjo datu salīdzinājums    26
  Secinājumi    27
  Izmantotās literatūras saraksts    28
Extract

2.MATERIĀLI UN METODES
Pētījumā tika izmantoti 4 piena paraugi. 2.0%, 2.5%, 3,5% un lauku piens. Lauku pienam tika novērota neliela krējuma virskārtiņa. Tas ir izskaidrojams ar to, ka lauku piens ir nehomogenizēts un tauku lodītes tajā nav sašķeltas. Lauku piens ir balts.
3.5% piens arī ir ar viendabīgu konsistenci, taču biezāks, kā pārējie analizējamie pienaparaugi. 2.0% un 2,5% piens pēc krāsas ir vienādi. Tā kā tiem nav tik bieza konsistence, kā mājas pienam, tad arī krāsa ir blāvāka.
2.0% piens bija ar viendabīgu konsistenci, jo sašķeltās tauku lodītes neļāva izveidot krējuma virskārtu.
Lai noteiktu piena tauku lodīšu formu un izmērus, tika izmantots mikroskops. Lai varētu nomērīt piena tauku lodīšu diametrus, bija nepiecišams pagatavot piena parauga preperātus. Darba gaita preperātu sagatavošanai:
1. Notīrīt priekšmetstikliņus un segstikliņus;
2. Uzmanīgi uzpilināt piena paraugus;
3. Uzlikt segstikliņu
4. Apskata paraugus mikroskopā

Author's comment
Load more similar papers

Send to email

Your name:

Enter an email address where the link will be sent:

Hi!
{Your name} suggests you to check out this Atlants.lv paper on „Piens kā pārtikas izejviela”.

Link to paper:
https://eng.atlants.lv/w/857856

Send

Email has been sent

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook
Twitter

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register