Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:125546
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.09.2018.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 6 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS   
1.  POLICIJAS DARBINIEKA TIESĪBAS   
1.1.  Policijas un policijas darbinieka jēdziens   
1.2.  Policijas darbinieka tiesības   
1.2.1.  Policijas darbinieka tiesības lietot fizisku spēku, speciālos līdzekļus, speciālos transportlīdzekļus, izmantot dienesta suņus un zirgus un ievietot aizturētās personas pagaidu turēšanas vietās   
  NOBEIGUMS   
Extract

NOBEIGUMS
Lai policijas darbinieki varētu pildīt noteiktos pienākumus viņu kompetenču ievaros likumdevējs ir noteicis policijas darbiniekiem diezgan plašu tiesību loku. Šīs tiesības iedalās vispārējās tiesībās un īpašās tiesībās.
Darba izstrādes gaitā autore nonāca pie šādiem secinājumiem:
1. Īpašas tiesības ir ārkārtas tiesības noteiktās situācijās, piemēram, tiesības izmantot speciālos līdzekļus. Šīs tiesības prasa lielāku atbildību, jo pārkāpjot normatīvajos aktos noteiktas robezas iestājās kriminālatbildība.
2. Speciālie līdzekļi ir ķīmiskas vielas, priekšmeti vai mehānismi, kas paredzēti pašaizsardzībai vai sabiedriskās kārtības garantēšanai, bet nav ieroči.
3. Speciālo līdzekļu veidus un lietošanas kārtību nosaka Ministru kabinets. Noteikumos par speciālo līdzekļu veidiem un to lietošanas kārtību ir noteikti 23 speciālo līdzekļu veidi, kurus atļauts lietot policijas darbiniekiem, kā arī to pielietošanas kārtība. Tā kā Likumā izpratnē policijas sastavā ietilpst Valsts policija, Drošības policija, pašvaldību policijas iestādes un ostas policija, kurām ir dažādās kompetencēs, tad arī speciālo līdzekļu pielietošana tām ir noteikta dažādi.
4. Normatīvie akti nosaka kādos gadījumos un kādus speciālos līdzekļus policijas darbinieki drīkst izmantot. Ne par visu speciālo līdzekļu izmantošanu policijas darbinieks drīkst lēmumu piemt patstāvīgi, ir noteikti gadījumi, kad lēmumu drīkst pieņemt tikai attiecīgās iestādes vadītājs.
5. Obligāts priekšnosacījums speciāla līdzekļa lietošanai ir personas mutiskais brīdinājums par lietošanu. Bez brīdinājuma speciālo līdzekli var lietot gadījumos, ja vilcināšanās to lietot rada tiešus draudus personas dzīvībai vai veselībai vai var izraisīt citas smagas sekas, vai ja šāds brīdinājums konkrētajā situācijā nav iespējams.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register