SECINĀJUMI
1. Tekila ir dzēriens, kura gatavošanā tiek izmantots augs zilā agava. Vēl tā tiek dēvēta kā Agave Tequile Weber.
2. Tekilai iegūto augli sagriež gabalos un sautē lielās tvaika krāsnīs. Sula no šī augļa tiek iegūta tvaicēšanas procesā , kā arī izspiežot to no serdes. Iegūto sulu vairākas dienas raudzē un destilē, līdz iegūst šķidrumu ar nelielu alkohola saturu. Tad destilē vēl divas reizes, līdz alkohola daudzums sasniedz 110 %. Pirms pildīšanas pudelēs tekilu atšķaida ar ūdeni līdz 80 %.
3. Līdz Latvijai piegādātie tekilas dzērienu alkohola saturs ir 38-40%. Stiprākas tekilas tiek lietotas ražotājvalstī.
4. Tekila tiek iedalīta 4 izturēšanas procesos. Tie ir: Tequila Blanco, Tequila Joven Abocado, Tequila Reposado, Tequila Aǹejo.
5. Tekila tiek lietot gan tīrā veidā no šotu glāzēm, kā arī dažādos kokteiļos. Meksikā vispopulārākais tekilas dzeršanas veids ir „La Banderita”, kurā tiek izmantotas 3 šotu glāzītes. Vienā ir svaigi spiesta laima sula, otrā baltā tekila un trešajā salsas mērce jeb Sangrita. Vispirms tiek dzerta sula, tad tekila un visbeidzot salsas mērce. Šis dzeršanas veids tiek asociēts ar Meksikas karoga krāsām.
6. Latvijā lietotākās tekilas dzērieni ir Sierra Gold un Sierra Silver, Tekila „Tres Sombreros”, Tekila „Jose Cuervo Especial”, Tekila „Patron”, Tekila „Don Cruzado” .
…