Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:238324
 
Author:
Evaluation:
Published: 30.09.2004.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Vīns ir viens no visvecākajiem pasaulē pazīstamajiem dzērieniem, kas ir iecienīts un plaši tiek lietots arī mūsdienās. Bieži tā lietotājiem grūtības sagādā izvēle. Laika gaitā izstrādājusies īpaša vīna lietošanas etiķete, kuru nav obligāti jāievēro. Tā balstās uz vīna lietotāju pieredzi, kā arī dažādiem estētiskiem un ķīmiskiem aspektiem. Šo etiķeti ievērojot, gan vīnu, gan ēdienu var izbaudīt kvalitatīvāk un pilnīgāk .
Pirmkārt, izvēloties vīnu, jāzina, kas ir tā potenciālais lietotājs – maltītes dalībnieku sastāvs. Ja paredzēts ieturēt maltīti ar biznesa partneri, viņu ieteicams pagodināt ar vērtīgu vīnu, taču vakariņās draugu lokā lietot var arī vieglu sarkanvīnu vai baltvīnu.
Svarīgi pirms maltītes uzsākšanas procesa noskaidrot, vai vīna izvēle ir pakārota ēdienam vai otrādi. Ideālajā variantā ir jābūt balansam un saskaņotībai. Jāņem vērā to, ka spēcīga garša iznīcina mērenu vai maigu, tāpēc vīnam un ēdienam jāpieder vienai klasei. Piemēram, nav ieteicams dzert sarkanvīnu pie zivju ēdieniem, jo šī kombinācija lietotāja mutē atstāj ilgstošu nepatīkami metālisku piegaršu, savukārt zivis iesaka lietot kopā ar baltvīnu.…

Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register