Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
0,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:263406
 
Evaluation:
Published: 28.03.2011.
Language: Latvian
Level: Elementary school
Literature: 6 units
References: Not used
Extract

Kāda gan būtu cilvēku dzīve bez ķīmijas? Droši vien cilvēks pat nevarētu pastāvēt, jo pat pašus svarīgākos dzīvības procesus nodrošina ķīmija un vielu savstarpējā sadarbošanās. Kā cilvēks pastāvētu bez ūdens, antivielām, vitamīniem, ogļhidrātiem un citām dzīvībai nozīmīgām vielām? Ķīmijai nenoliedzami ir liela loma dzīvības procesos, ja tā nebūtu, tad nebūtu dzīvības, nebūtu šo vielu, kas to uztur.
Šo tēmu es izvēlējos tāpēc, ka A un B2 vitamīniem ir ļoti liela nozīme cilvēka redzes uzlabošanā, profilaksē un normālas redzes nodrošināšanā.
Vitamīni – šo vārdu dzirdu jau kopš bērnības un šķiet, ka tas ir kaut kas vienkāršs un pazīstams. Taču kas ir vitamīni no ķīmijas viedokļa? Šajā darbā es centīšos noskaidrot kas ir vitamīni, kā tos iedala un uzzināt svarīgāko par A un B2 vitamīniem gan no bioloģiskās, gan ķīmiskās puses.

Vitamīni ir bioloģiski aktīvas organiskās vielas, kas cilvēka organismā vai nu neveidojas nemaz, vai arī tiek sintezēti nepietiekamā daudzumā, tādēļ tie ir jāuzņem ar uzturu. To ķīmiskā uzbūve ir ļoti daudzveidīga un atšķirīga. Arī to fizioloģiskā iedarbība organismā ir dažāda. Tie nepieciešami barības vielu normālai izmantošanai, šūnu un audu augšanai un atjaunošanai, kā arī citos dzīvībai svarīgos procesos. [3]
Vitamīnu trūkums traucē organismu normālas vielmaiņas procesu, samazina darba spējas, rada ātru nogurumu u.c. slimību pazīmes. Vitamīnus lieto gan profilaktiski slimību novēršanai, gan slimību ārstēšanai.…

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register