Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:129899
 
Evaluation:
Published: 29.11.2010.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Tāda populāra mērce kā Velotē (Veloute) arī sastopama ēdināšanas uzņēmumos. Tās izcelsme ir Francija un gatavo no gaišā gaļas buljona, kviešu miltiem, sīpoliem, saldā krējuma un baltajiem pipariem. Bet tā kā ar mērcēm var variēt (bet ievērojot pamatnosacījumus), praksē ir nācies sastapties ar Velotē mērci, kuras pamatā ir vistas kaulu buljons, apcepti šampinjoni ar sīpoliem, saldais krējums un Matini extra dry vermuts. Vāra pusotru stundu uz lēnas liesmas, lai sēnes atdotu savu garšu un mērce iegūtu biezāku konsistenci. Šo mērci mēdz pasniegt pie vistas un zivju ēdieniem, piemēram, cepta kukurūzas vistas vai sama fileja ar Velotē mērci.
Savukārt mērce no Franču virtuves Allemande ir tālāks atvasinājums Velotē, bet tās sastāvā ir olas dzeltenums un citrona sula.
Tā kā mērce ir ļoti svarīga sastāvdaļa pie ēdiena, tad gatavošanas laikā tā ik pa laikam ir jāpagaršo. Ir bijis gadījums, kad mērci karsē pārāk ilgi un veidojas koncentrāts. Tad mērce vairs nav baudāma.
Kas attiecas uz mērču pasniegšanas temperatūrām, tās ir no 600-800C.
Buljonu mērču sortiments ir ļoti plašs, jo tiek atvasinātas daudzas mērces. Garšīgas, oriģinālas mērces nereti ceļ ēdināšanas uzņēmuma prestižu un noteikti var teikt, ka to pagatavošanas process aizņem daudz vairāk laika, nekā paša pamatēdiena sagatavošana, kas pēcāk tiek pienācīgi novērtēta no klientu puses. Ievērojot pamatnosacījumus, noteikti ir vēl kādas neatklātas buljonu mērču receptes, kuras, iespējams, tieši jaunajiem pavāriem būs lemts atklāt.

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register