Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
1,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:434357
 
Author:
Evaluation:
Published: 19.06.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 2 units
References: Used
Extract

Saskarsmei cilvēka dzīvē ir noteicoša nozīme, jo personības attīstība un socializācija bez tās nav iespējama. Katram cilvēkam ir vajadzīgas attiecības ar citiem cilvēkiem.
Psihologi uzskata, ka cilvēks jau piedzimst ar saskarsmes spēju, taču šī spēja, tāpat kā mākslinieka dotības, jāpilnveido visu mūžu.

Atskatoties vēsturē, senā Grieķija ir slavena ar saviem oratoriem un domātājiem, kā Sokrāts, Aristotelis un citi, kas savu darbu veltīja runas mākslas attīstībai. Vēsturiski pazīstamākie komunikācijas veidi ir antīkā retorika, parlamentārās runas un debates, juridiskā runa un citas. Varētu teikt, ka šīs antīkās kultūras gudrie cilvēki ir ielikuši pamatakmeni dažādiem komunikācijas veidiem ,kas bija vērsti uz citu cilvēku pārliecināšanu un pastāv vēl mūsdienās.

Komunikācija ir informācijas apmaiņas process, `kurā cilvēki nodod informāciju cits citam dažādos veidos. Savukārt organizācijas iekšējā komunikācija ir informācijas apmaiņas process starp dažāda līmeņa darbiniekiem.
Iekšējā komunikācija uzņēmumā, jeb organizācijā ir tik pat nozīmīga, ja ne vēl nozīmīgāka, kā ārējās komunikācija. Labas komunikācijas prasmes ir obligāts priekšnosacījums panākumiem ikvienas organizācijas darbā.
Pētījumi liecina, ka komunikācijas netraucēta plūsma ir viens no būtiskākajiem organizācijas funkcionēšanas nosacījumiem. ...”organizācija ir komunikācija” jeb „komunikācija ir tā, kas veido organizācijas, izpaužoties organizētās aktivitātēs”. Minēto efektu var formulēt dažādi, nosaucot to ne tikai par procesu, strukturēšanu, bet arī par kultūru vai komunikācijas organizāciju. [2;150]

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register