Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
3,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:271333
 
Author:
Evaluation:
Published: 02.05.2005.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: n/a
References: Not used
Extract

Pauls ir teicis: “Saistību būtība nav tajā, lai padarītu par mūsu kādu ķermenisku priekšmetu vai kādu servitūtu, bet gan tajā, lai saistīt citu tā, lai viņš mums kaut ko iedotu, izdarītu vai piešķirtu.”
Saistību tiesības ir tādas tiesības, uz kuru pamata vienai personai (parādniekam) jāizdara par labu otrai (kreditoram) zināma darbība, kam ir mantiska vērtība. Saistības rodas vai nu no tiesiska darījuma, vai no neatļautas darbības, vai pēc likuma. Darījumam jābūt tiesiskam. Citu personu tiesību aizskārumi, kā mantas bojāšana, piesavināšanās, veselības apdraudējumi, goda un cieņas aizskaršana, ir neatļauta darbība, un no tās rodas saistības atlīdzināt zaudējumus vai īpašos gadījumos dot citādu apmierinājumu. Likumā var būt noteikts, ka noteiktos apstākļos, pie noteiktiem faktiem personai rodas konkrēti pienākumi pret otru personu. Piem., pienākums maksāt likumiskos procentus par naudas vai atvietojam lietu nonākšanu citas personas turējumā.
Izbeidzas: izpildījums, ieskaitījums, pārjaunojums. Izpildījums – spēkā tad, ja to izdarījusi un saņēmusi īstā persona īstā vietā īstā laikā un pienācīgā kārtā. Ieskaits – prasījuma dzēšana ar pretprasījumu. Pieļaujams tad, ja priekšmetiem ir vien āda šķira un abiem prasījumiem jau iestājies izpildes termiņš. Nav atļaujams attiecībā uz valsts un pašvaldību nodokļiem un nodevām, un valsts pirkuma maksas prasījuma gadījumos. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register