Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:370061
 
Author:
Evaluation:
Published: 15.11.2009.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 9 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    3
1.  Problēmas, kuras rodas saskaroties ar adopciju    4
1.1.  Tiesiskās problēmas    6
1.2.  Praktiskās problēmas    9
2.  Preventīvie pasākumi adopcijas jautājumu risināšanai    11
3.  Sabiedrības nostāja adopcijai uz ārvalstīm    16
  Nobeigums    23
  Izmantotās literatūras saraksts    24
Extract

Izvēlējos tēmu „Ar adopciju saistītās problēmas Latvijas Republikā” tāpēc,ka par šo jautājumu ir jarunā biežāk un skaļāk. Televīzijā, radio, avīzēs ļoti bieži iepriekšējos gadus izskanēja vārds „adopcija”. Vēlējos vairāk uzzināt, kādas problēmas rodas un kādas pastāv. Apskatīju tās no diviem aspektiem. No tiesiskās puses un no praktiskās puses. Izrādās, ka Latvijas likumdošana nav sakārtota arī adopcijas jautājumos. Kaut gan Latvija pieņēmusi Eiropas Konvenciju par bērna adopciju jau 2000. gadā. Tā vien liekas, ka nekas netiek mainīts. Likumdošanā ir izmainīti tikai daži panti, kuri skar adopciju.
Runājot, par valsts iestādēm, kuras rīkojas saistībā ar adopciju, to darbinieki, bieži vien, nav kvalificēti un kompetenti jautājumos, kas skar adopciju.
Visgrūtāk nācās rakstīt jautājumu par preventīvajiem pasākumiem. Kas vienam liekas ļoti labs, tas otram nē. Izvēlējos pašus vienkāršākos variantus. Prieks, ka mūsu valstī ir izveidotas vairākas organizacijas, kuras aizstāv bērnu intereses. Viena no lielākajām ir „Latvijas tīkla koordinators organizācija Glābiet bērnus”. Šīs organizācijas uzdevums bija panākt ,lai valdība un Saiema pildītu starptautiskās saistības pret bērniem.
Vēl viens jautājums, kuru izskatīju, bija sabiedrības nostāja adopcijai uz ārzemēm. Domas dalās. Ja vieni uzskata, ka atļaujot bernus adoptēt uz ārzemēm mēs sniegsim viņiem ģimeni un mājas. Līdz ar to, mēs iestāsimies par bērna tiesībām. Ļausim viņam izaugt ģimenē, lai arī kur tā atrastos. Tad otrs sabiedrības viedoklis ir pilnīgi pretējs. Ļaujot adoptēt bērnus uz ārzemēm, mēs tikai vairosim bērnu tirdzniecību ārvalstīs. Bet, lasot likumdošanu, tā ir tik stingra adopcijas jautājumos, ka diez vai šāda rīcība tiktu pieļauta. Domāju, ka katrs, vēlot bērnam tikai labu un skaistu, domās tikai par to kā šis bērns attīstīsies un būs pateicīgs tiem, kas viņam ļāva izaugt ģimenē.
Sabiedrības viedokļi mainās arī par likumdošanu. Vieni, kas domā, ka likumi, saistīti ar adopciju, ir stingri un vēl jāievieš kādi stingraki nosacījumi. Otri, ka likumi ir jāmaina, lai ļautu vecākiem ātrāk un lētak iegūt šo bērnu, lai varētu audzināt. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1121997
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register