Research Papers
Business and Law
Record Keeping
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokument...-
Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
Nr. | Chapter | Page. |
Ievads | 3 | |
1. | Ēdināšanas uzņēmuma raksturojums | 4 |
2. | Apmeklētāju skaita aprēķins | 6 |
3. | Sortimenta minimums sastādīšana | 8 |
4. | Porciju skaita aprēķins | 10 |
5. | Ēdienkartes sastādīšana | 12 |
5.1. | Izvēles ēdienkartes sastādīšana | 12 |
6. | Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde | 15 |
7. | Kalkulācijas aprēķins (izejvielu izmaksu aprēķins) | 36 |
8. | Ēdienu sortimenta izvērtējums | 37 |
9. | Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins | 40 |
10. | Izejvielu prečziniskais raksturojums | 43 |
Kopsavilkums | 50 | |
Izmantotā literatūra | 51 |
Ventspils ir starptautiski atzīts izglītības, zinātnes, kultūras un sporta centrs, kā arī strauji attīstīta pilsēta. Ventspili bieži apmeklē gan vietējie, gan citu valstu tūristi.1 Tāpēc restorāns „Azur” netālu no jūras, tiem, kas ieradušies ekskursijā uz Ventspili, varētu būt īstais veids kā izbaudīt ostas pilsētas burvību. It īpaši vasarā šāds restorāns varētu būt iecienīts ne tikai atpūtnieku, bet arī vietējo iedzīvotāju vidū, kur tie varētu baudīt gardas jūras veltes, reizē arī izjūtot jūras tuvumu un baudot tās ainavu.
Šāds restorāns Ventspilī varētu veiksmīgi funkcionēt un attīstīties, jo nav tiešu konkurentu, ir tikai līdzīgi ēdināšanas uzņēmumi, un tā varētu būt saistoša atpūtas vieta gan tūristiem, gan vietējiem iedzīvotājiem.
Uzņēmums atradīsies netālu no Ventspils akvaparka, netālu no jūras - Medņu ielā 19, Ventspils.
Restorāns „Azur” tiks veidots kā atklāta tipa ēdināšanas uzņēmums. Apkalpošana notiks ar viesmīļiem – pilna apkalpošana.
Mērķgrupa – gan tūristi, gan Ventspils vietējie iedzīvotāji, viesi, kas vēlas izbaudīt jūras veltes, vidējais vecums no 25 – 50 gadiem.
Restorānā būs 70 sēdvietas. Tajā būs 3 telpas. Viena viesiem, kas vēlas ieturēt maltīti sēžot pie divvietīgiem vai četrvietīgiem galdiņiem, otra telpa, kuras centrā garš galds un apkārt tam sēdvietas aptuveni 10 – 15 cilvēkiem (šāda telpa piemērota lielākām kompānijām), kā arī telpa viesiem, kuri smēķē.
„Azur” būs atvērts no plkst. 11.00 – 23.00, bet restorāna virtuve no 10.30 - 22.30.
Tiks piedāvāti svaigi un pasakaini garšīgi jūras produkti, izsmalcinātas uzkodas, lieliska zivju ēdienu izvēle, tomēr ēdienu klāsts būs plašs, tiks pārstāvētas visas ēdienu grupas, lai ikviens apmeklētājs varētu izvēlēties sev tīkamāko. Viesmīļi arī palīdzēs viesiem izvēlēties katram ēdienam piemērotāko vīnu. Dzērienu kartē uzsvars tiks likts uz vīna kartes izstrādi, tiks piedāvāti dažādi bezalkoholiskie aukstie un karstie dzērieni.
Gada siltajos mēnešos varēs paēst atklātajā terasē. Restorānā aptuveni vienu reizi mēnesī tiks rīkotas tematiskās ballītes, pasākumi, kuros viesi varēs izklaidēties, pamieloties, iedzert, uzdejot un klausīties mūziku. Deju zāle būs aprīkota ar augstas kvalitātes skaņu un gaismas aparatūru. Restorāns arī apkalpos svinības, banketus, seminārus, prezentācijas un citus tamlīdzīgus pasākumus.…
Mūsdienās strauji pieaug ēdināšanas uzņēmumu skaits, palielinās to ietekme uz cilvēku dzīvi. Klienti pieprasa augstāku ēdienu, dzērienu kvalitāti, profesionālāku apkalpošanu, kā arī, lai uzņēmums veiktu sabiedrības sociālās funkcijas, kas ir, piemēram, brīvā laika pavadīšana, komunicēšana ar draugiem, izglītošanās, lietišķas tikšanās. Tātad veiksmīga uzņēmuma darbības pamatā ir augstas kvalitātes pakalpojumu sniegšana, viesu vēlmju apmierināšana. Veidojot uzņēmumu svarīgi ir atrast piemērotāko vietu, kas būtu ērti pieejama, izpētot tirgu, prognozējot iespējamo pieprasījumu pēc šāda uzņēmuma, kā arī izvērtējot konkurences līmeni. Svarīgi arī veidot tādu darbinieku sastāvu, kurā visi locekļi būtu vairāk vai mazāk kvalificēti savā jomā, lai spētu strādāt tādā līmenī, kā to paredz uzņēmuma vadītājs. Tā kā vienu un to pašu ēdienu ir iespējams pagatavot daudz un dažādos veidos, ir nepieciešams izveidot precīzi izstrādātu tehnoloģisko dokumentāciju uzņēmumā. Tas nepieciešams, lai saglabātu vienmērīgu ēdiena kvalitāti, kā arī lai darbinieki spētu apmierināt īpašnieka un klientu vēlmes. Darba mērķis ir iegūt praktiskās iemaņas tehnoloģiskās dokumentācijas izveidē. Darba uzdevumi: • Izveidot ēdināšanas uzņēmuma raksturojumu; • Veikt apmeklētāju skaita aprēķinu; • Sortimenta minimuma sastādīšana; • Porciju skaita aprēķināšana; • Ēdienkartes sastādīšana; • Ēdienu tehnoloģisko karšu izstrāde; • Kalkulācijas aprēķins; • Ēdienu sortimenta izvērtējums; • Dienā nepieciešamo izejvielu daudzuma aprēķins; • Izejvielu prečziniskais raksturojums.
- Ēdināšanas uzņēmuma ēdienkartes sastādīšana
- Ēdināšanas uzņēmuma tehnoloģiskā procesa norises dokumentu izstrāde
- Zīmogu un spiedogu lietošana uzņēmumā
-
You can quickly add any paper to your favourite. Cool!Krievu tautas nacionālā virtuve - sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums Liepājā
Research Papers for university32
-
Personāla plānošana, piesaiste un atlase organizācijās
Research Papers for university26
Evaluated! -
Naudas līdzekļi, bezskaidras naudas uzskaite
Research Papers for university18
-
Dokumentu aprite uzņēmumā. Dokumentu apstrādes optimizācijas iespējas
Research Papers for university9
TOP 500 -
Ēdināšanas uzņēmumu piedāvātais ēdienu sortiments, tā raksturojums
Research Papers for university10