Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:629661
 
Author:
Evaluation:
Published: 25.11.2019.
Language: Latvian
Level: Secondary school
Literature: 5 units
References: Used
Time period viewed: 2016 - 2020 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    5
1.  Teorētiskā daļa    6
1.1.  Piens    6
1.2.  Piens kā pārtikas produkts cilvēkiem    6
1.3.  Piena ķīmiskais sastāvs    7
1.4.  Piena īpašības    7
1.5.  Olbaltumvielas dabā, to sastāvs un veidošanās    8
1.6.  Olbaltumvielu iedalījums    8
1.6.1.  Vienkāršās olbaltumvielas    9
1.6.2.  Saliktās olbaltumvielas    9
1.7.  Olbaltumvielu kvalifikācija pienā    10
1.8.  Olbaltumvielu funkcija organismā    10
2.  Praktiskā daļa    12
2.1.  Aptauja    12
2.2.1.  Biureta reakcija    15
2.3.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    16
2.2.2.  Ksantopreoteīna reakcija    17
2.4.  Datu reģistrēšana, apstrāde un analīze    18
  Nobeigums    20
  Izmantotā literatūra    21
Extract

Nobeigums
Darbs tika veidots, lai noskaidrotu un izpētītu vairāk informācijas par pienu un olbaltumvielām kā arī tā ietekmi uz cilvēka veselību. Praktiskajā darbā tika divi eksperimenti. Eksperimenta rezultātā tika noskaidrots, ka lielāks olbaltumvielu skaits atrodas mājas pienā, jeb svaigpienā. Hipotēze tika pierādīta, jo pētījuma rezultātā iegūti pozitīvi, hipotēzi apstiprinoši rezultāti. Mērķis tika sasniegts, jo ir izveidota izpratne, kas īsti ir piens un kāda ir tā funkcija cilvēka organismā. Darba izvirzītie uzdevumi ir izpildīti. Teorētiskā literatūra ir izpētīta un analizētā. Šos pētījuma rezultātus turpmāk varēs izmantot ķīmijas un pat bioloģijas skolotājs mācību stundās, kā papildmateriālu.
Secinājumi:
1. Piens ir zīdītāju piena dziedzeru sekrēcijas produkts.
2. Cilvēki ir izņēmums dabiskajā pasaulē, jo tie lieto pienu arī tad, kad ir jau pieauguši.
3. Govs pienu veido 86—89% ūdens un 11—14% sausnas, no kā 2,5—6% tauku un 8—10% beztauku sausnas.
4. Pienam ir daudzas novērtējamās īpašības un rādītāji, kas raksturo tā piemērotību vai nepiemērotību lietošanai uzturā un pārstrādei piena produktos.
5. Olbaltumvielu sastāvā ir ogleklis, slāpeklis, ūdeņradis, skābeklis, kā arī sērs, fosfors, un daži metālu joni.
6. Olbaltumvielas iedala: vienkāršajās olbaltumvielās (proteīnos) un saliktajās olbaltumvielās (proteīdos).
7. Kopējais olbaltumvielu skaits pienā svārstās no 2.9 līdz 4.0%, tie ir atšķirīgi pēc uzbūves, fiziski-ķīmiskām īpašībām un bioloģiskām funkcijām.

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −4,48 €
Work pack Nr. 1374788
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register