Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
2,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:599483
 
Author:
Evaluation:
Published: 08.06.2011.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 20 units
References: Not used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
1.  IEVADS    4
2.  IZEJVIELAS    5
3.  TEHNOLOĢISKAIS PROCESS    7
3.1.  Fizikālās konservēšanas metodes    7
3.2.  Fizikāli ķīmiskās konservēšanas metodes    8
3.3.  Bioķīmiskās konservēšanas metodes    9
3.4.  Ķīmiskās konservēšanas metodes    9
4.  RAŽOTĀJI LATVIJĀ    11
7.  PIELIKUMI    14
Extract

1. IEVADS
Konservēšanas tehnoloģiju attīstība skar ikkatru, jo tā nosaka, cik daudzveidīgs un kvalitatīvs ir produktu piedāvājums veikalu plauktos, kāda būs to uzturvērtība, garša, izskats un realizācijas laiks.
„Konservēšana ir paņēmiens, kā pasargāt produktus no bojāšanās. Tās pamatā ir tāda apstākļu radīšana, kas aizkavē pārtikas produktu bojātāju mikroorganismu attīstību un fermentu iedarbību, līdz ar to pagarinot glabāšanas laiku” [].
Pirmo reizi rakstītos avotos Livonijā alus pieminēts 1284.gadā []. To var uzskatīt par pārtikas konservēšanas attīstības sākumu Latvijā. Mūsdienās alus ražošanas un konservēšanas cikls sastāv no iesala ražošanas, iesala uzglabāšanas, alus raudzēšanas un alus pēcraudzēšanas, tam seko tā filtrēšana, stabilizācija, pasterizācija un pildīšana tarā. Tas to ļauj uzglabāt ievērojami ilgāk, kas, savukārt, atvieglo realizāciju, uzglabāšanu un padara pieejamāku. Pārtikas tehnoloģiju attīstība pasaulē sākās jau Senajā Grieķijā ar saulēm žāvētām vīnogām, Senajā Ķīnā kaltēja novāktās tējas lapiņas, bet tautas ziemeļu apgabalos ar sniegu un ledu apbēra zivis un medījumus, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. …

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register