Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
6,99 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:811540
 
Evaluation:
Published: 18.02.2006.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 24 units
References: Used
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  Ievads    2
1.  Personāla vadība    4
2.  Personāla izvēle un iesaistīšana.    6
2.1.  Personāla meklēšana.    6
2.2.  Personāla atlase    10
2.3.  Personāla iesaistīšana (adaptācija)    13
3.  Personāla attīstība    16
3.1.  Karjeras plānošana    16
3.2.  Darbinieku izglītošana.    19
3.3.  Motivēšana.    22
4.  Pētījums    26
5.  Secinājumi    38
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    40
  Pielikumi    41
Extract

Jebkurā uzņēmumā – vai tā būtu liela starptautiska firma jeb maza zemnieku saimniecība kā galvenais un svarīgākais resurss jebkurā gadījumā kalpos cilvēks – ar savām zināšanām, prasmēm, loģisko un patstāvīgo domāšanu viņš strādās, plānos, organizēs un sekmīgas darbības rezultātā gūs peļņu. Tomēr, jo vairāk uzņēmumā ir darbinieku, jo lielāka atbildība gulstas uz vadītāja pleciem, jo ikkatrs cilvēks ir pakļauts lielāku vai mazāku vajadzību hierarhijai, līdz ar to vadīt kādu noteiktu cilvēku grupu, virzīt to kopēju mērķu sasniegšanai ir ārkārtīgi komplicēts uzdevums, ko mūsdienu straujās ekonomikas apstākļos aizvien vairāk sāk apzināties uzņēmēji, iegūstot specializētu izglītību darbam ar personālu.
Uzņēmums ir sociāla sistēma, kuras svarīgākais elements ir cilvēks. Cilvēks ir uzņēmuma radošais gars, - galvenais faktors, kurš vienīgais var pavērsties pret uzņēmuma interesēm un mērķiem. Cilvēka radošā pieeja ir pamats uzņēmuma attīstībai.
„Personāla vadīšanai ir jārod sava vieta uzņēmuma filozofijā. Tikai tad, kad uzņēmuma vadība ir gatava atzīt darbinieku kā vispusīgi attīstītu cilvēku un kā tā svarīgāko sastāvdaļu, var attīstīties pozitīva attieksme pret cilvēku resursiem.” [9,100].
Ekonomists D.Makgregors uzskata, ka padotie rīkojas vadītāja ietekmē. Tātad jebkura darbinieka rīcības sākums ir vadītāja griba, viņa izpratne par lietām, to risināšanu un attīstīšanu. Vadītājs ar savu gribu un pēc saviem ieskatiem vada savus padotos, nosaka tuvākus vai tālākus mērķus un sekmē to sasniegšanu.
Tātad – visa pamatā ir cilvēks. Tomēr, lai cilvēki darbotos kāda uzņēmuma mērķu sasniegšanai vai īstenošanai, tie ir jāvada.
Šeit gribētos citēt „Chrysler” direktoru padomes priekšsēdētaju Lī Jakkoka: „Jebkuru biznesa darbību var apzīmēt ar vārdiem: cilvēks, produkts, peļņa. Pirmajā vietā ir cilvēks. Ja Jums ir viss cits, bet nav uzticamas komandas, - nekas neizdosies” [6,69]. Tātad tieši tā pat kā tehniskajam nodrošinājumam ir nepieciešams remonts, kontrole, atjaunošana, arī cilvēku resurss prasa nemitīgu kontroli, atjaunošanu un motivēšanu veikt uzdotos uzdevumus. Pretējā gadījumā, katrs tiektos apmierināt savas personīgās vēlmes un vajadzības, maksimalizēt peļņu, minimalizēt darbu un tas uzņēmumu aritmētiskā progresijā novestu pie kraha.
I.Forands ir uzsvēris, ka: „Veidojoties demokrātiskai sabiedrībai, pieaug personālvadības politikas, organizatorisko, politisko un psiholoģisko aspektu izpratnes, un to metožu izmantošanas loma”. …

Author's comment
Work pack:
GREAT DEAL buying in a pack your savings −7,48 €
Work pack Nr. 1196321
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register