Add Papers Marked0
Paper checked off!

Marked works

Viewed0

Viewed works

Shopping Cart0
Paper added to shopping cart!

Shopping Cart

Register Now

internet library
Atlants.lv library
FAQ
4,49 € Add to cart
Add to Wish List
Want cheaper?
ID number:228265
 
Evaluation:
Published: 14.08.2017.
Language: Latvian
Level: College/University
Literature: 8 units
References: Not used
Time period viewed: 2000 - 2010 years
2011 - 2015 years
Table of contents
Nr. Chapter  Page.
  IEVADS    3
1.  BENZOSKĀBES UZBŪVE UN ĪPAŠĪBAS, TĪRĪBAS KRITĒRIJI UN TĀS KONSERVĒJOŠĀ DARBĪBA    4
1.1.  Benzoskābes darbības mehānisms uz raugiem    6
1.2.  Benzoskābes darbības mehānisms uz dažādām baktēriju sugām    7
1.3.  Benzoskābes darbība ar citiem konservantiem un fizikālo faktoru ietekme    8
2.  BENZOSKĀBES IETEKME UZ CILVĒKA ORGANISMU    9
3.  BENZOSKĀBES UN BENZOĀTU LIETOŠANAS IEROBEŽOJUMI    10
4.  ALTERNATĪVĀS PĀRTIKAS PRODUKTU APSTRĀDES TEHNOLOĢIJAS BEZ KONSERVANTU PIEVIENOŠANAS    12
4.1.  Pārtikas produktu apstrāde augstā spiedienā    12
4.2.  Impulsa elektrisko lauku izmantošana pārtikas industrijā    12
4.3.  Olīvu pārklāšana ar aizsargājošu bioplēvi    14
  LITERATŪRA    15
Extract

4.3. Olīvu pārklāšana ar aizsargājošu bioplēvi
Bioplēvi izveido, uznesot pienskābās baktērijas Lactobacillus plantarum uz olīvu virsmas. To uzglabāšanas laikā bakērijas pieķeras virsmai un to daudzums var pieaugt no 1.2 · 106 līdz 1.3 · 108 KVV · g-1. Pēc olīvu uzglabāšanas bioplēvi parāda skenējošās elektronmikroskopijas attēli. Gan L. plantarum, gan olīvu virsmas ir hidrofīlas. Mikroorganismu pieķeršanās oīvu virsmai ir komplicēts process, ko ietekmē fizikāli-ķīmiskiās mijiedarbības: Van der Vālsa, elektrostatiskā un skābju-bāzu (Ljuisa) mijiedarbības, iekļaujot elektrondonoru un akceptoru mehānismu. Tādi vides apstākļi kā pH, jonu spēks, temperatūra un ekspozīcijas laiks, kā arī mikroorganismu šūnu struktūra būtiski ietekmē mikrooganismu pieķeršanas spēju. Katra parametra modifikācija var palielināt vai samazināt virsmas pieķeršanas spēju.
Aizsargājošās bioplēves veidošana uz virsmām tiek izmantota pārtikas industrijā un medicīnā. Šī metode ir izdevīga ar to, ka var efektīvi modificēt fizikāli-ķīmiskās īpašības substrātam (olīvām) un mazināt nevēlamo planktonisko mikroorganismu pieķeršanos. Nevēlamo mikrobu augšana var tikt inhibēta papildus ar antagonistiskiem savienojumiem, tādiem kā skābēm, bakteroicīniem, bioloģiskām virsmaktīvām vielām, kas satur olbaltumvielas, polisaharīdus un fosfātus.
Dzīvotspējīgas L. plantarum šūnas uzrāda arī antioksidatīvās īpašības. Baktēriju šūnu pieķeršanās olīvu virsmai samazina skābekļa pieplūdi tai. Antioksidatīvo aktivitāti pastiprina fenolu savienojumi, kas veidojas baktēriju šūnu mijiedarbības rezultātā ar olīvu virsmu (Faten et al., 2015).

Author's comment
Load more similar papers

Atlants

Choose Authorization Method

Email & Password

Email & Password

Wrong e-mail adress or password!
Log In

Forgot your password?

Draugiem.pase
Facebook

Not registered yet?

Register and redeem free papers!

To receive free papers from Atlants.com it is necessary to register. It's quick and will only take a few seconds.

If you have already registered, simply to access the free content.

Cancel Register